Questo sito usa cookie per fornirti un'esperienza migliore. Proseguendo la navigazione accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra OK Approfondisci

Transizione verso una produzione agroalimentare sana e verde in Bosnia Erzegovina

Bosnia ed Erzegovina

Stato

In corso

Tipologia di aiuto

Interventi sul progetto

Bosnia ed Erzegovina


Luogo

-

€ 2.499.500
Impegnati
€ 489.140
Utilizzati

Descrizione

Sostenere la transizione verso una produzione agroalimentare sana e verde in Bosnia Erzegovina e la sua migliore promozione sui mercati nazionali e internazionali (UE). leggi tutto chiudi
Anno Impegnati Utilizzati
2022 € 2.499.500 € 489.140

Finanziatore

Tipo Nome Channel code
Governo AICS - Italian Agency for Cooperation and Development 11000

Channel reported

Tipo Nome Channel code
Multilaterale CIHEAM - CENTRO INTERNAZIONALE DI ALTI STUDI AGRONOMICI MEDITERRANEI 47019

Dati del progetto

  • IATI IdentifierXM-DAC-6-4-012468-01-0
  • CRS Activity identifier2022000153
  • AID012468/01/0
  • Inizio previsto 01/11/2021
  • Fine prevista 31/10/2024
  • Inizio effettivo 23/12/2022
  • Fine effettiva -
  • Canale di intervento Bilateral
  • Stato In corso
  • Tied status Slegato

Settori

  • 31110 - Politiche agricole e gestione amministrativa 10.0%
  • 31120 - Sviluppo dell'agricoltura 10.0%
  • 31191 - Servizi agricoli 10.0%
  • 33110 - Politica commerciale e gestione amministrativa 10.0%
  • 41010 - Politica ambientale e gestione amministrativa 10.0%
  • 43040 - Sviluppo rurale 20.0%
  • 43073 - Food safety and quality 30.0%

Policy marker

  • Uguaglianza di Genere Non pertinente
  • Disability Non pertinente
  • Nutrition Obiettivo significativo
  • Aiuto all’Ambiente Obiettivo significativo
  • Sviluppo partecipativo e buon governo Obiettivo significativo
  • Sviluppo del Commercio Obiettivo principale
  • Biodiversità Obiettivo significativo
  • Cambiamenti Climatici Mitigazione Obiettivo significativo
  • Cambiamenti Climatici Adattamento Obiettivo significativo
  • Salute Materno - Infantile Non pertinente

SDGs

  • 10.3 - Ensure equal opportunity and reduce inequalities of outcome, including by eliminating discriminatory laws, policies and practices and promoting appropriate legislation, policies and action in this regard
  • 12.3 - By 2030, halve per capita global food waste at the retail and consumer levels and reduce food losses along production and supply chains, including post-harvest losses
  • 12.8 - By 2030, ensure that people everywhere have the relevant information and awareness for sustainable development and lifestyles in harmony with nature
  • 12.a - Support developing countries to strengthen their scientific and technological capacity to move towards more sustainable patterns of consumption and production
  • 13.2 - Integrate climate change measures into national policies, strategies and planning
  • 13.3 - Improve education, awareness-raising and human and institutional capacity on climate change mitigation, adaptation, impact reduction and early warning
  • 15.9 - By 2020, integrate ecosystem and biodiversity values into national and local planning, development processes, poverty reduction strategies and accounts
  • 15.a - Mobilize and significantly increase financial resources from all sources to conserve and sustainably use biodiversity and ecosystems
  • 8.3 - Promote development-oriented policies that support productive activities, decent job creation, entrepreneurship, creativity and innovation, and encourage the formalization and growth of micro-, small- and medium-sized enterprises, including through access to financial services
-
-
-