OpenAID OpenData
  • Home
  • Projects
  • Projects #XM-DAC-6-4-012545-01-1

Projects #XM-DAC-6-4-012545-01-1

[RDF data]
PropertyValue
vocab:ActivityStatus Implementation
vocab:AidType_Code C01
vocab:AidType_Name Project-type interventions
vocab:CollaborationType 1
vocab:Country_Code ET
vocab:Country_Description Ethiopia
vocab:Description L’iniziativa, di durata triennale, prevede un supporto al Governo Etiopico per il miglioramento della sicurezza e della qualità degli alimenti lungo tutta la filiera alimentare in maniera da garantire accesso a cibo sicuro e nutriente. Questa iniziativa, proposta da EPHI, intende raggiungere l’obiettivo sopra indicato attraverso: i. la generazione di dati scientifici affidabili, ii. il supporto tecnico per la gestione dei rischi derivanti dall'adulterazione del cibo e dalle cattive pratiche igieniche nei principali trasformatori agro-alimentari, mercati e stabilimenti di servizi di ristorazione, iii. il miglioramento della formazione professionale delle risorse umane e della qualità delle infrastrutture delle istituzioni governative preposte alla tutela del benessere nutrizionale, iv. la progettazione e attuazione di azioni correttive e v. lo sviluppo di linee guida per la valutazione, gestione e comunicazione dei rischi.
vocab:Description_en The three-year initiative, provides support to the Ethiopian Government for the improvement of the safety and quality of food throughout the food value chain in order to ensure access to safe and nutritious food. This initiative, proposed by EPHI, aims to achieve the above stated objective through: i. the generation of reliable scientific data, ii. technical support for the management of food safety risks arising from food adulteration and poor hygienic practices in major agro-food processors, food markets and catering service establishments, iii. capacity building of human resources and laboratory of governmental institutions with the mandate to protect nutritional well-being, iv. the design and implementation of corrective actions; and v. the development of guidelines for risk assessment, management and communication
vocab:FinanceType_Code 110
vocab:FinanceType_Name Standard grant
vocab:FlowType_Code 10
vocab:FlowType_Description ODA
vocab:Funding AICS - Italian Agency for Cooperation and Development (10)
vocab:Hierarchy 1
vocab:IatiIdentifier XM-DAC-6-4-012545-01-1
vocab:Implementing ETHIOPIAN PUBLIC HEALTH INSTITUTE (EPHI) - ETIOPIA ALT (15)
vocab:PlannedEnd 2024-12-31
vocab:PlannedStart 2022-01-01
iati:PolicyMarker Gender Equality (significant objective)
iati:PolicyMarker Nutrition (principal objective)
iati:PolicyMarker Participatory Development/Good Governance (significant objective)
iati:PolicyMarker Trade Development (significant objective)
vocab:Region_Code
vocab:Region_Description
vocab:Sector Food safety and quality
vocab:TiedStatus 5
vocab:Title Istituzione di un Sistema di Sorveglianza per il Miglioramento della Sicurezza degli Alimenti in Etiopia
vocab:Title_en Establishment of Surveillance System on Food Adulteration and Food Hygiene Practice in Ethiopia
vocab:Transaction Commitment (2022): 1500000.0 EUR
vocab:Transaction Disbursement (2022): 1000000.0 EUR
rdfs:label Projects #XM-DAC-6-4-012545-01-1
rdf:type vocab:Projects


Metadata

<https://openaid.aics.gov.it/LOD/data/Projects/XM-DAC-6-4-012545-01-1>  
dc:date 2023-03-28T08:19:18.504Z
prv:containedBy <https://openaid.aics.gov.it/LOD/dataset>
void:inDataset <https://openaid.aics.gov.it/LOD/dataset>
rdf:type prv:DataItem
rdf:type foaf:Document

Generated by | D2R Server