@prefix void: . @prefix d2rq: . @prefix d2r: . @prefix owl: . @prefix xsd: . @prefix rdfs: . @prefix xhtml: . @prefix rdf: . @prefix prv: . @prefix doap: . @prefix meta: . @prefix vocab: . @prefix prvTypes: . @prefix iati: . @prefix map: . @prefix sp: . @prefix db: . @prefix foaf: . @prefix dc: . a vocab:Projects ; rdfs:isDefinedBy ; rdfs:label "Projects #XM-DAC-6-4-012545-01-1" ; foaf:page ; vocab:ActivityStatus "Implementation" ; vocab:AidType_Code "C01" ; vocab:AidType_Name "Project-type interventions" ; vocab:CollaborationType "1" ; vocab:Country_Code "ET" ; vocab:Country_Description "Ethiopia" ; vocab:Description "L’iniziativa, di durata triennale, prevede un supporto al Governo Etiopico per il miglioramento della sicurezza e della qualità degli alimenti lungo tutta la filiera alimentare in maniera da garantire accesso a cibo sicuro e nutriente. Questa iniziativa, proposta da EPHI, intende raggiungere l’obiettivo sopra indicato attraverso: i. la generazione di dati scientifici affidabili, ii. il supporto tecnico per la gestione dei rischi derivanti dall'adulterazione del cibo e dalle cattive pratiche igieniche nei principali trasformatori agro-alimentari, mercati e stabilimenti di servizi di ristorazione, iii. il miglioramento della formazione professionale delle risorse umane e della qualità delle infrastrutture delle istituzioni governative preposte alla tutela del benessere nutrizionale, iv. la progettazione e attuazione di azioni correttive e v. lo sviluppo di linee guida per la valutazione, gestione e comunicazione dei rischi." ; vocab:Description_en "The three-year initiative, provides support to the Ethiopian Government for the improvement of the safety and quality of food throughout the food value chain in order to ensure access to safe and nutritious food. This initiative, proposed by EPHI, aims to achieve the above stated objective through: i. the generation of reliable scientific data, ii. technical support for the management of food safety risks arising from food adulteration and poor hygienic practices in major agro-food processors, food markets and catering service establishments, iii. capacity building of human resources and laboratory of governmental institutions with the mandate to protect nutritional well-being, iv. the design and implementation of corrective actions; and v. the development of guidelines for risk assessment, management and communication " ; vocab:FinanceType_Code "110" ; vocab:FinanceType_Name "Standard grant" ; vocab:FlowType_Code "10" ; vocab:FlowType_Description "ODA" ; vocab:Hierarchy "1" ; vocab:IatiIdentifier "XM-DAC-6-4-012545-01-1" ; vocab:PlannedEnd "2024-12-31" ; vocab:PlannedStart "2022-01-01" ; vocab:Region_Code "" ; vocab:Region_Description "" ; vocab:TiedStatus "5" ; vocab:Title "Istituzione di un Sistema di Sorveglianza per il Miglioramento della Sicurezza degli Alimenti in Etiopia" ; vocab:Title_en "Establishment of Surveillance System on Food Adulteration and Food Hygiene Practice in Ethiopia" ; vocab:Transaction "Commitment (2022): 1500000.0 EUR" , "Disbursement (2022): 1000000.0 EUR" . a prv:DataItem , foaf:Document ; rdfs:label "RDF Description of Projects #XM-DAC-6-4-012545-01-1" ; dc:date "2024-03-29T14:19:44.96Z"^^xsd:dateTime ; prv:containedBy ; void:inDataset ; foaf:primaryTopic .